Ένας Ντελικανής [1963]

Έτος: 1963
Διάρκεια: 90'
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Μασκ Φιλμς
Σκηνοθεσία: Μανώλης Σκουλούδης
Σενάριο: Μανώλης Σκουλούδης
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Μαρκόπουλος
Συγγραφέας: Ιωάννης Κονδυλάκης
Παραγωγός: Μανώλης Σκουλούδης
Φωτογραφία: Δήμος Σακελλαρίου

Ηθοποιοί: Άλκης Γιαννακάς, Ίλυα Λιβυκού, Μάνος Κατράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Κώστας Καζάκος, Αλίκη Ζωγράφου, Κλεό Σκουλούδη, Άννα Παϊτατζή, Ελένη Θεοφίλου, Γιάννης Κοντούλης, Μαίρη Γιαμαρέλου, Πόπη Γιαμαρέλου, Ράνια Κασάπη, Μαίρη Χομπίτη, Δημήτρης Κατσούλης, Έφη Οικονόμου, Αλέκα Μακρή, Γ. Γιαννικάκης, Α. Παπαγεωργίου, Μανολία Σκουλούδη, Πέτρος Πρινιώτης, Δημήτρης Κορωνάκης, Αντρέας Καλογερής

Σχόλια/Πλοκή: Κακονήσι. Ο γιός του Ποντικάκη, ο Μανουήλης, έχει μεγαλώσει πια και έχει γίνει πολύ όμορφος. Όλες οι γυναίκες του χωριού τον ποθούν, μα πιο πολύ από όλες η γυναίκα του ψάλτη, η Παρασκευούλα. Ο Μανουήλης όμως αγαπά την Σμαραγδίτσα. Ο πατέρας του για να προλάβει τη ντροπή, τον στέλνει στη θεία του Ειρηνάκη, που ζει στα βουνά, μαζί με τους μπιστικούς της. Αλλά και η θεία θα ξελογιαστεί από την ομορφιά του και θα τον ερωτευθεί. Ο Μανουήλης θα φύγει από το βουνό και θα βρεθεί στο Λαδοχώρι την ώρα που γίνεται μια κηδεία. Ο πρόεδρος του χωριού θα εντυπωσιαστεί από την φωνή του, θα του προτείνει να αναλάβει την θέση του ψάλτη και θα τον προσκαλέσει στο σπίτι του όπου μένουν οι έξι κόρες του.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 295.453 εισιτήρια. Ήρθε στην 9η θέση σε 92 ταινίες.5 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσαλονίκης: Φωτογραφίας Α’ γυναικείου ρόλου Κριτικών φωτογραφίας Κριτικών α’ γυναικείου ρόλου Τιμητική διάκριση ερμηνείας Βραβείο α` γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Σαν Φρανσίσκο 1963.

Ταινία:
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. onlivemovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger