Ένας Ιππότης για τη Βασούλα [1968]


Έτος: 1968
Πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου 1968
Διάρκεια: 94'
Είδος: Αισθηματική
Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης
Μουσική σύνθεση: Μίμης Πλέσσας
Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου

Ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Μαρία Φωκά, Μαρία Μπονέλου, Άννα Παϊτατζή, Γρηγόρης Μασσαλάς, Δημήτρης Μπισλάνης, Χρόνης Εξαρχάκος, Γιάννης Φλερύ, Ράλλης Ράλλης, Άινα Μάουερ, Νίκη Περδικλώνη, Γιώργος Ρούσσης, Ελ. Φριγκή, Χρήστος Χατζηγιάννης, Β. Δημητρίου, Γιώργος Νικητάκης, Δέσποινα Καρλή, Κώστας Παυλίτσης, Φ. Καλομοίρη, Π. Παρασκευάς, Α. Νικολότσου, Γεώργιος Καλογρεάκης, Κ. Παναγοπούλου

Σχόλια/Πλοκή: Μια πλούσια ηλικιωμένη χήρα ζει στο αρχοντικό της με συντροφιά το προσωπικό της, από το οποίο ξεχωρίζει η ρομαντική γραμματέας της Βασούλα, η οποία της διαβάζει ιπποτικά μυθιστορήματα. Ένα βράδυ από μια παρεξήγηση νομίζει πως η Βασούλα είναι παντρεμένη, και όταν πεθαίνει, αφήνει ένα μεγάλο ποσό στη Βασούλα και τον υποτιθέμενο σύζυγο της. Και η Βασούλα προσπαθεί να πείσει τον νεαρό να την παντρευτεί για να πάρει την κληρονομιά, ώσπου στο τέλος τα πράγματα γίνονται όπως στα ιπποτικά μυθιστορήματα και έρχεται πραγματικά ο ιππότης για τη Βασούλα.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 347.441 εισιτήρια. Ήρθε στην 15η θέση σε 108 ταινίες.Από το ομώνυμο θεατρικό έργο των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη.

Ταινία:
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. onlivemovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger